Tuff helg!

Det började i torsdags, kl halv elva på kvällen då tre små lamm kom till världen. Eftersom det är våran första lammning var man ju lite nervös, men allt verkade gå bra, tills tackan vägrade låta dem dia. Jippi! Hon fick egen box och vi tvingade henne att ge dem lite mjölk iaf och frammåt ett på natten så gick hon med på att en unge fick dia.

Dagen efter var vi ut vid fem på morgonen och kollade till dem, men jag hade ju ingen mjölkersättning hemma så kunde inte göra så mycket. Blev rally till granngården när de öppnade och inhandlade lite grejer. Sen blev de en massa matning med nappflaskan.

Vi hoppades då på att våran andra tacka inte skulle få så många lamm, så hon skulle kuna adoptera dem som ung-tackan inte vela ha. Men tji fick vi, igår morse trillade det ut tre lamm till. Så från tors-sön utökades vårat fårantal från 3 till 9. Helt sjukt! Men de är jättesöta allihopa så har i stort sett bott därute i helgen. :P Nu verkar allt gå bättre iaf och lammen verkar få mat, för de är nästan aldrig sugen på ersättning något mera. :)

+ att vi i lördags kväll var och hämtade mamma och pappa och ett gäng i sandviken vid 12-tiden, så man var liite trött igår, men inatt har man fått sovit ut iaf! :)

En dag gammal



Gulligaste


 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0