"Vi föds unika och dör som kopior av varandra"

Dame right!

Jag tror inte att jag ska vara hemma nå mera... Tänker för mkt! 

Folket som lever längst i världen är de som har funnit SIN mening med livet. Det där som gör att man stiger upp varje morgon och känner att varje dag har en mening. De är nöjda!

Jag sover helst hela tiden. Kan inte finna någon anledning alls att kliva upp. Så fort jag landar på sovrumsgolvet kommer alla "måsten" farande till mig. Jag kan inte "bara" vara hemma. Känner mig värdelös och riktigt känner hur alla tycker att jag borde ha hunnit med ditt och datt. Vilka "alla" är som bryr sig om mitt liv så mkt ät svårdefinierat, men i mitt huvud finns de. Måste göra något. Klart man ska hinna med och diska, gå med hunden, handla, tvätta, städa, laga mat, pynta, snickra, måla, osv... Jag är ju bara hemma! Och i och med det så glömmer jag huvudskälet till varför jag är hemma. Min matte. Den är körd...

Daniel fick FAST ANSTÄLLNIG idag! Grattis älskling! Du är värd det! :D

År 2020 kanske jag oxå lyckas med det.. :P

Ikväll blir det över till Farmor och farfar. <3 Ta med kladdkaka och grädde, det är lättätet. :)

 

:D

Sitter och tittar på gamla bilder. Haha, hittade dessa snygga på Daniel när vi bakade pepparkakor i julas. Alltid lika seriös...






And that's me! :P







Igår var jag på möte i S-viken ang utbildningskravet som de ställer på äldrevårdspersonalen. Sa inget nytt egentligen, förutom TOTALT VÄRDELÖST ATT SATSA PÅ ATT JOBBA I KOMUNEN! Så därför kände jag att jag bara kunde sitta och småle hela tiden. Känslan var att jag kunde peka finger och gå i stort sett, eftersom jag redan bestämt mig för att satsa på något annat. Hela systemet som kommunen byggt upp är helt sjukt!

När man jobbat dryga 360 dagar som timvikarie, blir man LASad. (lagen om anställningsskydd) Då har man förtursrätt till vikariat på 14 dagar eller mer. Sen när man jobbat där i visst antal dagar blir man konverterad. DÅ först får man fast anställning. MEN, kommunen är så finurlig så att de väljer vilka som ska få jobba och hur mkt. Börjar man närma sig LAS nu och inte har utb, så avslutar de sammarbetet som de kallar det. Om man är i LAS och börjar närma sig konvertering (Och de vill ju inte ha fler nu då de är dåliga tider) då får man inte heller jobba nå mer.

Allt är så sjukt! Inte konstigt att man inte vill vara kvar inom det där! Man kan hålla på i flera ÅR som vikarie utan att någonsin få vara trygg och veta tider och inkomst. Nä, den dörren är bara å sparka igen och satsa på något annat!

Hoppas hoppas att jag kommer in på den utbildningen som jag vill komma in på!!!!

Sunday

Pojkarna grejjar förfullt där nere och själv är man lite överflödig som vanligt.. :P Får iaf måla panelen till taket, men det torkar ju så dåligt nere i källaren så danne ska åka och hämta en värmefläkt sen så jag kan få lite värme. :)

Igår va Ecce och jag och kollade loppis-livet i sandviken. vart tyvärr inga fynd som man hoppats. Vart lite från dollar, men inge sensationellt..

Nu ska inte jag handla en pinal på hur länge som helst!! Loooovar! :P Är rätt trött på att pengarna rinner genom fingrarna och i andra sekunden sitter man och tänker att pengar är ju till för att användas. :P
Nä, jag måste spara tills jag börjar plugga + att jag vill göra trädgården fin till i sommar. Plantera buskar och träd, vilket inte kommer att bli billigt! Skaffa damm. Rosor. Pioner. Oh, vart är sommaren!?


Tralalala!

Nu har jag gjort veckans prov. Haha, vilket skämt. Men kan ju inte bli värre än förra veckan.. :P

Så nu äre helg!!! :D

Undra om de bli någe skojjigt som händer då..? Ecce fråga om jag vela med på loppisar i viken och det är väl SJÄLVKLART! Har blivit lite inne i sånt där nu.. Inredning och antikrundan.. :P

Om Daniel skulle kunna ta och sluta nån gång då och komma hem och underhålla mig!! Är så less på att vara själv...!  :S

Lalalala..

Känns som ett viktigt inlägg detta!

Jag ger upp!

Jag pallar inte detta! Har inte gjort mer än en dags matte denna veckan. Jag är redo att ge upp. Fredagens prov söög. Jag trodde att det gick bra men lärarens kommentar var att jag skulle repetera hela förra veckans arbete. Javisst! 50 sidor extra till dom som jag ska göra denna veckan.. BLääääää!
Nä så jag är på gränsen att ge upp. Dock har jag hittat en annan utbildning som jag känner skulle vara jättespännande! Kanske inte något som man går och tänker på som drömjobbet, men det innefattar allt som jag egentligen vill göra.
Jag vill söka till socionomprogrammet!
 Och det bästa av allt, Jag har BEHÖRIGHET och slipper plugga upp något innan!!!! :D
Så jag funderar på att skita i matten, skita i eng b och i stället inrikta mig på 3,5 år plugg med start i höst! (Hoppas att man kommer in bara..)
Gud, jag blir alldeles rådvill ang vad man ska göra med livet sitt. Jag vet ju i stora drag vad jag vill, men har ingen ning om vad jag vill jobba som. Har man socionomexamen så har man iaf en utbildning och kanske enklare att få jobb, dessutom verkar det intressant. Att få hjälpa människor på ett nytt sätt. Empati har jag massor av så det är ju bara bra om man kan använda den till nått.. :P


Vill tacka för alla fina presenter som jag fick igår och förrgår! :) Nice!
Skönt att det inte behöver bakas och städas på ett år nu. Typ.. ;)


Idag är det ingen vanlig dag

det är min Födelsedag! Hihi...
Nu ska jag göra klart min tårta tills släkten kommer och hälsar på. :)



Inte riktigt min trårta, men den såg kul ut.. :P



Hipp hipp HURRA!

Idag fyller älsklingen min 23 år. Så idag är han 3 år äldre än mig. :) Som han sa när han vakade " vad ungdomlig du ser ut idag.." Haha...
Så idag klev jag upp 06.10 och kokade kaffe och fixade presenten, så att jag kunde "överraska" honom. Dock lite svårt när man sover i samma säng och köket ligger vägg i vägg.. Haha, men han blev nöjd iaf.
Han fick tavlan och en varmvattenberedare. Inte så romantiskt, men väldigt bra att ha. Sen ska han få filmer senare... :)

Så eftersom man vare uppe ett tag nu så har jag hunni kört in ved, eldat, ätit frukost och tittat på supernanny samt fixat min soffa! :) Man borde alltid gå upp såhär tidigt, tänk vad mkt man skulle få gjort! :P Men dumt nog har jag inte gjort något av det jag skulle idag... Jag räknade bara ett tal i m-boken igår och vet inte om jag kan slå mig till ro idag och räkna vidare mkt heller.. Det är så dumt att vi fyller dagarna efter varandra! Blir så mkt ståhej då med bakning och städning och hela  köret. Och det vi har mest problem med är ju att få plats med alla! Vi brukade sitta i rummet men nu har vi ju byggt ut toan så där kommer vi inte in med några stolar, så vi lär nog dela upp oss mellan kök och vardagsrum... Aja, finns det hjärterum finns det stjärterum, som mormor brukar säga. :P

Här är min tjusiga soffa! Tyvärr har jag inga bra bilder på hur den såg ut före. Bara ett halvtaskigt, knäppt med mobilen när den ligger på flaket. Den var iaf brun och hade grön klädsel.. :P


Här hämtar vi den i Bomhus.
Ecce och jag fick mkt beröm av pojkarna för våran fastspänning.. ;P

 


Många timmars arbete senare blev den såhär. Hade vela haft lite fina vita kuddar till den oxå, men hittade inga bra igår. Så det får bli ett senare projekt.






Nu ska jag trotsa vädret och åka till ica och köpa grejjer till tårtorna. :)



Fredagsmyyyyyys!!

Ska de bli ikväll med Taco och film. :) Ska ju jobba hela helgen så de blir rätt lugnt.
Fast i morgon så ska vi till stavgården och fira tommy som fyller 40.

Idag gjorde jag delprov 2. Tog fyra timmar och jag höll på att börja grina när jag körde fast på ett tal och höll på med det i säkert en timme. Tror jag räknade ut det på alla tänkbara sätt förutom det rätta.. :P Jag hatar engelska, men nu känns det som om jag inte kan vänta med att få börja med det. Kanske man förstår mer av det.. :P

Sen har inte Dannes present kommit än!!!! Jag blir galen. De lovar och lovar att den ska komma. Tur att jag inte har betalat än, annars skulle jag vara nervös.

Jag skulle egentligen vara ute med soffan min i stället för att sitta här men de är så rackarns dragit i ladan. Åsså är ju musen sönder... :P Haha, och nu kommer jag nog att få måla skåpet i källaren vitt oxå. Beklagade mig så för mamma igår om allt jag inte får göra för Danne så hon tyckte att han var sååå hård mot mig. Och för att svärmor nu inte ska tro att det är total diktatur i detta förhållandet så känner Danne sig tvungen att låta mig få som jag vill. Haha, tur att han fruktar min läskiga mamma!

Ooooops I did it again. (Satt här alldeles för länge.. :P)


Puss på er! :) 

Glad påsk! :P

Haha.. Igår hade jag så himla tråkigt efter några timmars räknande att jag ville spy på boken. Då kom jag på att jag hade ju inhandlat lite söta ägg och det är ju faktiskt bara..hm.. två veckor(?) kvar till påsk. Så jag satte fram riset på bron och pyntade upp det riktigt stiligt. :) Sen kom Daniel hem... Han förklarande för mig att man absolut inte kunde påskpynta än! Så fick jag ta ner allting. Haha, så går det när man försöker vara lite kreativ. :P

Men sen åkte vi och handlade igår kväll. Färg till taket i köket och viktigast, min soffa! :) Handlade oxå en häftig miniräknare så nu ska de gå mkt bättre med räkningen. :)

Sen på vägen hem vela jag till blomsterlandet, någon muttrade lite surt men vi åkte iaf dit. Var väl inne fem minuter ungefär så jag tror inte han led spec mkt.. :P
 Lyckades dock införa lite påskpynt i och med denna påsk-grupp som jag gjorde när jag kom hem. :)



Var på GNK igår och handlade lite oxå. Var så sugen på att ha ett ljusfat på köksbordet.
Vad sägs om dessa för 59kr? Fynd! :P

 

Idag lär jag prata med henne. Vill inte, orkar inte...


Plz, Don´t tell him ;P

Jag gick ut i ladan och hittade lite roliga saker att pyssla med. Det blev en tavla som Danne ska få när han fyller på tisdag. :) Tur att han inte kikar på min blogg.. :P Blev ju så stolt att jag lära lägga upp en bild.. 
  




Lånade en jättebra bok av Ecce där det fanns många ideer och tips för den som vill pyssla lite själv. Till den här tavlan kopierade jag ett gamalt brev som jag hittade i ladan (från någon som bodde här vid slutet av 1800-talet, tror jag) och sen stök jag på lite kaffe för att få det att se gammalt ut. Jättebra tips från boken! :)

Nu blev ju den här ganska romantisk så man får väl se om den går hem hos herrn. :P 
Min andra present är ju i total avsaknad av romantik så de ska nog bli bra. :)

Förbannat!!

Jag fick 9/21 på provet. Undra om det ens är godkänt?! Fan! Jag MÅSTE klara det här!!
Fanfanfan.

Min blogg kommer till 90% att handla om matte i fyra veckor frammåt för den som inte förstått det, för det är lixom så mitt liv ser ut just nu.. :P

Nej nu blev jag less och känner mig lite kreativ. Ska gå ut i ladan och se om jag kan hitta något spännande. Är det för tidigt att påskpynta?? 

15/3

Tröök! Varför ska de vara så fint väder när man måste vara inne och plugga? Vill gå ut! Men ska försöka göra lite bättre ifrån mig den här veckan eftersom provet i fredags verkligen var tufft! Vet fortfarande inte om jag klarade det... Jag ska sluta glutta på svaren sist i boken om jag inte kan och försöka sätta mig in i vad som händer ist..Men de är ju så förbaskat trööökigt!

Helgen har gått fort! I lördags var Ecce och jag in till stan och köpte en kökssoffa. En brun med grön klädsel. En riktig snygging..! ;P Som jag nu ska göra om. Vit ska den bli och är jättesugen på att ha grått (fusk) fårskinn på den. Skulle bli både fint och gosigt! :P
  På kvällen fyllde mamma, så fick kika på m-festivalen där. Hyfsad låt som vann, kanske inte den bästa men helt okej. :)

I går slipade jag på min soffa. Flera timmar tog det, och när jag bara har en liten fläck kvar, DÅ ger slipmusen upp. Kändes inte så kul eftersom Danne fått den i present av mor och far sin och knappt hunnit peta på den innan jag pajar den. Jag har sönder det mesta nu för tin så blev inte förvånad egentligen... cirkulationspump, vindrutetorkarmotorn, sparken, musen osv...You name it!
   Men men, lär väl köpa en ny åt honom eller slipa allt annat för hand. Nu läär jag tillbaka till matte-boken!! 


Så trött

Den här dagen har studerandet gått tungt.
Fortfarande inte klar, men tror att jag skiter it till i morrn...

Åkte hem till Hagas och gick en sväng med mor min. :) Vi gick till Bettan och hälsade på och kikade på huset. Gud, så tjusigt det var! :) Eller blir.. :P Eller både och faktiskt. Vill bli klar med mitt kök oxå! :D

Nu har manne vart här och fixa elen så nu får vi kika på tv ikväll. :) Fuskbyggarna får man ju inte missa. ;)
Elin skulle komma förbi i morgon. Det blir trevligt det. Hoppas vi hinner med en promenad då. :) Jag som vare så nyttigg och gått långisar alla dagar denna veckan.


Omg!

Hur ska jag klara av att studera hemma i 10 v???? Lite skönare idag iaf, blev klar lite tidigare. igår blev jag inte klar förren halv tio, så de känns liiiite bättre idag. :) Har hunnit med en långpromenad med mille i solskenet oxå. Och idag kom dom sista grejjerna till vatten/avlopps-historien, så hoppas att vi får till det i veckan.
Har även beställt en födelsedagspresent åt Danne. Nödvändig men ganska tråkig sak, så ska komma på något mera å ge honom. :)
Några bra förslag på presenter?

Svar Linus: Nä får klura lite på de för den var fin. :)

Svar JD: Klart du ska tycka olika mejj! ;) Men den var fin den mä.. :P

Nu ska jag städa lite, så att jag kan börja andas igen här hemma.. :D


Hjärnblödning!!!

Min hjärna har inte behövt arbeta så här mycket på flera år! Den hatar mig just nu men har fortfarande fyra sidor kvar att räkna innan jag får ta kväller. 
  Jag började redan nio i morse och tänkte att det här är snart klart! Tji fick jag. Kl 12 tittade jag upp på klockan och upptäckte att tiden bara flygit iväg och att jag bara hade kommit tre sidor. Så jäkla svårt att försöka lära sig själv av bokens torftliga beskrivning.
   Så jag kände att jag behövde en paus och for till färnbo. Mor och jag tog en timmes promenad i det fina vädret. Så himla skönt! Men jag blev ganska matt eftersom jag glömt äta både frukost och lunch, så mamma matade mig med mackor och kaffe när vi kom hem igen. Så jäkla skönt att åka hem till mamma ibland och bli lite ompysslad. Sånt händer inte här så ofta.. :P Tack mamma.. <3
   Blev några timmar till begravd i boken innan jag tog och for hem.
Suck, nu har jag bara resten kvar.. :P

ikväll hoppas vi på att vi får upp några skivor till i köket. Manne har ju kopplat bort strömmen så de blir inget  tv-tittandet, vilket är skönt iaf. :)

Nu lär jag räkna lite till! :)

Dilemma

Har fått i uppdrag att kika lite på handfat till nya toan. Danne och Manne tror att ett hörn-handfat är bäst. Jag tycker väl egentligen oxå de men sen sprang jag på den här fina på nätet






Tänker mig den med romantiskt tema. Lite grönt och blommor. Har en perfekt bild i mitt huvud. MEN den får inte plats! Så jäkla typiskt!

Nästa kandidat
Ifö Impuls möbelpaket

Hörnhandfat+ lite förvaring. Men snygg. Njaae....
Danne gillar denna dock...

En annan är denna
Klicka här för större bild


Det är jättesvårt! HJÄLP! :P

Lördag igen :)

Solen skiner varmt på mig just nu och det är så skönt! Vill ha VÅR! :)
Idag är jag konstigt nog shopping-sugen! Vill ha lite skyltar att sätta här utanför på bron, typ välkommen eller nått sånt. Ska höra med Ecce om hon är sugen på en sväng till Oves kanske. :)

Igår basta vi och jag har återigen konstaterat att 80gradig värme inte är något för mig. Men jag blev så trött på slutet att jag trodde jag skulle somna i stolen. Haha, är inte van att gå upp 6 fem dar på raken. Mkt trevligt var det iaf! :)


Senaste nytt...

.. GB-gubben ska gifta sig i sommar på Lisebergs nöjesfält och lisebergs-kaninen kommer vara best man.. haha... What?! :P

Nu har jag vare 2 och en halv dag hos far och praktiserat. Tanken var att jag skulle lära mig att lackera, men nu blev de lite kort om tis innan jag ska börja studera. Typiskt! Har stått och slipat en trampbil hela dagen och bara längtat tills jag skulle förvandla den baby-blå plåtbilen till en sportigt röd bil!

Nu lär jag kila!



Senaste nytt...

.. GB-gubben ska gifta sig i sommar på Lisebergs nöjesfält och lisebergs-kaninen kommer vara best man.. haha... What?! :P

Nu har jag vare 2 och en halv dag hos far och praktiserat. Tanken var att jag skulle lära mig att lackera, men nu blev de lite kort om tis innan jag ska börja studera. Typiskt! Har stått och slipat en trampbil hela dagen och bara längtat tills jag skulle förvandla den baby-blå plåtbilen till en sportigt röd bil!

Nu lär jag kila!



På Måndag

Börjar jag studera på heltid!
Haha, vart så glad när jag kom hem och såg att jag fått brev ifrån skolan! :)
Äntligen kan man vända AF ryggen, ska bli så skönt å slippa dem!
Men jag fattar inte hur man får studiebidrag... har suttit och lusläst csn:s hemsida, men man måste tydligen ha e-legitimation (?!)..
Suck...






 

RSS 2.0