Var det fredagen den 13 igår eller..?

Växellåderas på bilprovningen, punktering på lastmaskinen, död höna, förkyld familj och försenad på en skoluppgift. Det lixom vela sig inte alls igår. Det enda positiva var HIV-testet, som D brukar säga...
 
Men de är inte sant, för jag klarade den där jäkla tentan som legat kvar sen Joline föddes, så otroligt skönt att kunna vinka adjö till de papperna och böckerna. När jag går ur skolan ska de bli en stooor brasa.. ;)
 
 

Fick en sån där bra lärare...igen!

att vi alltid ska lyckas med att få så kassa lärare. Varför finns det inga svenska duktiga ekonomer som känner för att utbilda oss? Nu fick vi en utlänning som var oerhört svår att lyssna på då engelskan ej är dennes modersmål heller. 5 pers var det på föreläsningen igår. Gud va kul de är at gå på högskola då!? Jag investerar faktiskt i min framtid här och det man får tillbaka är då under all kritik. Jag vet att man ska kunna ta mer ansvar själv för sina studier som högskolestuderande, men va sjutton?
 
Well, well...
 

Nokia (mobiltelefoner) köps upp av Microsoft

(Nyheterna gick ut med detta i förrgår..) Detta resulterar i två saker på börsmarknaden.  
 
1. På en effektiv marknad reagerar priserna snabbt på
ny information . Nyheten om förvärvet kom ut innan börsen öppnade och då kan vi förvänta oss att reaktionen skulle reflekteras redan i öppningspriset.  Och som ni kan se nedan , är det exakt vad som hände. Så vi kan med denna information se att detta illustrerar en effektiv marknad.

 2. Aktieprisets reaktion på fusioner och förvärv.Kortfattat kan vi konstatera att aktiekursen för Nokia stiger kraftigt och att aktiekursen för Microsoft faller . Det är ganska vanligt när det gäller fusioner
och förvärv sedan budgivaren ( Microsoft i detta fall ) ganska ofta övervärderar
de positiva effekter från förvärvet av målet ( en del av Nokia i detta fall )
vilket innebär att budgivaren ofta betalar för mycket för målet . Baserat på aktiemarknadens
prisreaktioner , var den här affären mycket bättre för Nokia än för Microsoft .

Aktiekursers reaktioner

Nokias aktiekursreaktion
Slutkurs 130.902 : 2,96 €
Öppning pris 130.903 : € 4,36 ( 47,3 % )
Efter 5 minuter : € 4,34 ( 46,6 % )
Efter 10 minuter : € 4,29 ( 44,9 % )
Efter 15 minuter : € 4,20 ( 41,9 % )
Slutkurs 130.903 : € 3,97 ( 34,1 % )

Microsoft aktiekursen reaktion
Slutkurs 130830 : $ 33,40 ( marknaderna var stängda på måndagen i USA på grund av Labor
Day )
Öppning pris 130.902 : $ 31,76 (-4,9 % )
Efter 5 minuter : $ 31,87 (-4,6 % )
Efter 10 minuter: $ 31,92 ( -4,4 %)
Efter 15 minuter : $ 31,93 (-4,4 % )
Utgående pris 130.903 : $ 31,88 (-4,6 % )
 

Sweden can now say: Obama is in da house!

Var de någon mer än jag som råkade slå på tv:n och se "världens mäktigaste man" kliva ur air force one? Liiite väl mycket hysteri? Btw så övervakar de väl vad jag skriver nu också. Jäkla amerikaner...
 
Idag har jag städat och donat och inte alls gjort de jag skulle. Vart så mycket information igår så behövde ett break. Våran lärare är lite halvindisk eller nått sånt, vilket gör att det är jättehumoristiskt att sitta med på lektionerna och höra uttalet på alla engelska ord. Dock så är han inte jättebra på engelska och så är inte jag heller och därav är de lite jobbigt att lyssna.
 
Igår vart de skatteverket och fick en lite övergripande blick på hur D:s bokföring ska se ut med avskrivningar och skatter hit och dit. Så stört att man efter två år i skolan inte kan något i verkligheten. Så glad att jag får prova på lite innan de blir dags för "riktigt" arbete.
 
 

Hard work work

Snart in till skolan en sväng, gå tidigare, hem och sen in till skatteverket. Att man alltid ska ha så mycket att göra! Love Life!

lektion 2

Something new.
 
Debet= owned by me
kredit= I belive
 
Vårat tillvägagångssett inom redovisning har vi anammat från Tyskland. Även Ryssland har det. Spännande så jag döööör...

RSS 2.0