Besviken!!

Så ledsen och arg och deprimerad. Jag klarade inte tentan. Fick 22.5 och 25 var godkänt...
December ska jag plugga dygnet runt! MÅSTE KLARA DETTA!!!!!

yes!

Pedagogik A och ledarskap 1 är avklarade! Väntar bara på svaret på tentan. Gissar att jag får göra om men jag vill VETA NU! :)

Vilket roligt väder...

...såna här dagar önskar jag att jag hade lägenhet! Det är så tråkigt att skotta snö! Skotta för att komma till djuren, gå in i källaren och hämta vatten för det har frusit ute, elda så de står härliga till eftersom det är stadiga 15 grader när man vaknar.

Men när man väl har klarat av alla morgonens bestyr, då är det faktiskt ganska mysigt att sitta och lyssna på pannans dova muller och kika ut på snöstormen genom fönstret. Ta en kopp kaffe och njuta. :)

Igår var jag in till stan och skulle träffa den nya medlemmen i våran studie-grupp. OMG! En lärare på Thorens Buisness school eller nått sånt, och hon kunde minsann allt och det var bara att sitta och lyssna. Kul när någon kommer och säger att de vet allt och måste skryta om det hela tiden. "Vet du vad det betyder?" Var den ständiga frågan. Och svaret blev såklart nej eftersom jag pluggar detta för att LÄRA mig. Oohh, vad less jag blir på människor som bara kör över andra. Men resten av min grupp är iaf urgulliga så vi ska göra denna kursen så fort som möjligt så att vi blir av med henne! 

En annan sak som stör mig är att alla hakar upp sig på min ålder. De tror att jag är så mycket mera ointelligentare än dom bara för att de har jobbat mer och fått erfarenheter. Man kan ha jobbat och fått erfarenhet fast man är 21!
Och som läraren sa igår "och denna är ju förankrad i...nej vänta nu, förlåt mig, jag ska inte använda sådana svåra ord någotmera. Vet du vad förankrad betyder? (Jag nickar) Jo du förstår det betyder att man kopplar det i verkligheten skulle man kunna säga..." Grrr... Lärare blir nog lärare bara för att de gillar att köra över folk och alltid få ha total fokus.

Nämen ja ä int bitter. Nu ska jag studera vidare!


Shopping again!!

Nu är det valbo som gäller igen. :) Hihi, jag kommer inte ha några pengar kvar till julklappar... :P


Shopping, shopping...

Haha fått den kassa låten på hjärnan. Vanita var på vakna med the voice tror jag och då gjorde dom en så dålig låt till henne och den är nu fast i min värdelöst-att-kunna hjärnhalva. DELETE Tack!

Men iaf nu blir den shopping, shopping! ;P

Strategisk planering

...handlar om att du ska veta vad du vill.

"Vinnarna här i livet kan spelets regler och har en plan:
det gör den oerhört mycket effektivare än de människor som inte har samma beredskap.
Det är inget mystiskt med det, det är enkel fakta"

När man sitter och läser hela dagar om företag och hur de gjort för att lyckas, hur personen bakom ska vara för att lyckas och hur man ska skaffa resurser för att lyckas så känner man bara:
Ska det vara så jäkla svårt?

All fakta och information finns ju här. Alla företag som lyckats har hittat sitt koncept.
Det finns fyra olika rolller på marknaden.

- Marknadsledare (Coca.cola)
- Marknadsutmanare (Easy jet)
- Marknadsföljare (rusta, ö&b)
- Nisch-startegi (Porsche)

Det känns inte så krångligt egentligen. Dock krävs så otroligt mycket av den som ska driva fram företaget.
Jag blir inspererad och känner att det finns en hel värld där ute att erövra, att ta del av, att utnyttja.

Men som citatet ovan beskriver, vinnarna har en plan. Man måste ha ett mål.

Därför sitter jag nu i alla dessa stora böcker med dessa värdsliga tankar och funderingar på vad har jag för mål här i livet, vad känner jag att jag vill göra?

Jag har redan provat på en del yrken. Ingen ger mig direkt tillfredställnig, därför söker jag vidare. Ingenstans känner jag meningen, att vara en arbetsmyra i myrstacken känns tråkigt. Att sätta sig på ett kontor efter denna utbildning, det kan jag göra ett tag. För omständigheternas skull, för ekonomin och för förhållandet. Men jag vet att om jag klarar denna utbildning, så kommer jag inte att sitta på kontor resten av livet.

Att vara egen är en frihet, men också ett stort ansvar och i vissa fall börda. Jag behöver bara se inom min familj för att se vad det kan ha för effekter. En framtid för mig?

I "ladies på östermalm" (ja´, jag tittar eftersom jag är nyfikna på affärskvinnor i sverige ist för de jäklarns räkemackeglidarna ifrån hollywood) säger Tone att man som kvinna får offra mycket för karriären. Förhållande, familj och vänner är det som man sätter på spel när man väljer att tjäna pengar som kvinna.

Daniel är dock inte sådan som blir arg om jag skulle tjäna mer än honom. Han gå ofta här hemma och säger att det är bra att jag pluggar och skaffar mig ett välbetalt jobb så att han kan få bli "hemmafru". Haha, dream on..

Nej nu har jag luftat hjärnan tillräckligt för idag. Åter till böckernas värld.

Fint väder idag...

... Dåligt med rubrikfantasi så då kan man ta till nått som alltid funkar, vädret! ;)

Igår var vi på brynäsmatch och det var faktiskt skitkul! :) Synd att de förlora bara.. :(
Sen gick vi på interpool och åt lite mat. Det var faktiskt rätt billigt och gott där även om någon klaga för att han inte blev mätt. ;)
Sen åkte vi hem, och eftersom ingen vela göra något speciellt mer så tog vi och ringde till anna och fråga om hon kunde hämta oss, så åkte vi till dannes mor och far. Det var ju alla helgon igår så de hade samlats där efter kyrkan. Så vart vi där ett tag, sen skjutsa snälla anna hem oss.

Inatt vaknade jag av att de levde om i köket och jag blev livrädd att hunden fastnat i råttfällan som stod rätt öppet i rummet där vi inte är. Men när jag kom ner såg jag att det inte var Mille som fastnat utan en liten mus och jag orkade inte gå ut med den mitt i natten så jag sköt bara lite ecklad in den bakom några skivor och tänkte att mille inte skulle komma åt den (trodde jag). 
När Daniel kom ner i morse låg råttan kvar i fällan men ben och lite annat slafs låg utspritt runtikring. MYSIGT!

Tenta-STRESS!!

På fredag har jag min första tenta mellan 9 och 14... Skitnervös, så nu är det bara att streckläsa allt och packa in så mycket man kan i skallen. Det sorgliga är att det inte stannar där inne så länge.
Igår var jag i stan från kl 10 till kl halv åtta och skrev på en fördjupningsrapport med tjejerna. Nu är den inne men vi ska göra en opposion på denna veckan oxå!!! Jag döööör! Denna helgen kommer att bli den bästa på länge om jag bara överlever dit..! Tänk inge plugg alls på hela helgen för nya kurserna börjar först på måndag. :)

Nu ska jag åka och hämta dannes bil som har övernattat hos Haga bil och lack och blivit nyskodd. Så Daniel slipper sina "fyrkantiga" hjul, som han säger. Och måste väl hålla med honom om att den var liiiiiiiite skuttig. :P Så nu tar jag värsting 940:in och brummar dit. :P 

RSS 2.0