Jobba!

Jag ska jobba på begravning idag :) Så roligt att komma hemmifrån lite, även om D blir lite grinig eftersom han får sätta taklist själv. :P Hihi, var länge sedan man jobade nu.. beror de på skolan eller den berömda rävsjukan, latmasken?? ;) 

Krya på dig Susanne och ta hand om ryggen din! :)

Maaat!

Är så hungrig, men vad ska man göra?? Förslag någon?? ;P

Hemmafru-debatt

Igår kväll sändes det en debatt om hemmafruar hos Ekdal som jag och D tittade på. Sen blev de debatt här hemma halva natten tror jag. :P Vi är på samma sida, tycker lika och kan komma mkt bra överens så därför måste man lufta alla argument man har om hur dumma feminister är (de kallde sig inte för feminister i programmet men de pratade bara om förtryck av kninnnan och jämställdhet hela tiden så vi drog den slutsatsen..).

Debatten var kring om hemmafruar var en bra kvinnoförebild. (ledande fråga?)

Feministerna säger naturligtvis att det är förnedrande för kvinnan att vara hemma med barnen medans mannen tjänar pengarna och jobbar jämt. Han blir "söndags-pappa" som de uttryckte det. Jämställdheten är hotad.

Hemmafruarna säger att de väljer att vara hemma eftersom de bedömmer att de tror att det är det bästa för deras barn. De har kommit överens med sin make om att de vill ha de så, och de vill även påstå att de då kan ge pappan mer kvalitetstid med barnen när han kommer hem eftersom att alla "hussysslor" är gjorda på dagen.

Jag tycker att det är en jättekonstig bild av det hela som feministerna har. De försöker hela tiden dra paralellen till hemmafrun på 50-talet och hur kvinnor kämpat för att komma därifrån, hur nedtryckta de var och hur dåligt de mådde på den tiden. "Våra far-och morföräldrar har ju kämpat så hårt för att komma ifrån förtrycket av kvinnan, och så vill den unga kvinnan tillbaka till denna situation"?
De säger också att man inte får någon pension och skulle förhållandet spricka så står man där utan någonting.

Jag tror att kvinnan idag har så otroligt mycket bättre förutsättningar än vad kvinnan hade på 50-talet. Idag kan man vara hemma med barnen deras första 5 år, dela på pappans pensionspoäng och dessutom utbilda sig och skaffa karriär. Jag tror att generationen före oss var mycket för karriären och att bryta sig lös, bara för att de äntligen fick chansen. Karriär och jobb kom före familj.
Idag känner man inte att karriären är så viktig, man vill ha livskvalitet också. Jag känner ialla fall att man hinner vara både karriärskvinna och mamma om man vill. Kvinnor som är hemma är inte dumma, de gör ett val. De väljer att avstå från ekonomiskt överflöd, för de ögonblicken i ens barns liv som inte kan beskrivas i pengavärde. Det handlar om ca 5 år som man är hemma, sen har man hela 40 år på sig att göra "karriär".

Om jag skulle diskutera med min mor så är jag säker på att hon inte skulle ha samma uppfattning som mig. Kanske är en generations-fråga?

Intressant! Jag har inte ansett det vara ett "problem" att vara hemmafru förren igår då jag insåg att det faktiskt fanns folk som tycker att det är otroligt förnedrande för kvinnan och att man absolut inte ska vara hemma med sina barn...




Feministernas syn på hemmafrun?

Makroekonomi is booooring

Jag är stressad! Ska träffa tjejerna i morgon och internetföreläsningarna i makro suger, boken är på engelska och har en miljon frågor att lösa baserat på det tills vi träffas. Blää!

Sen har jag en tenta på måndag men det har prio 32 just nu.

Som om de inte vore nog, är jag sjukt trött. Eftersom vi tagit ner alla lister och bytt dörren i sovrummet blev det väldigt skitigt därinne, så nu "sover" vi i gästrummet. (Har inte sovit på två nätter..) Det är någonting i rummet eller med den sängen som gör att jag får andnöd och därav sömnproblem. :/ Så när Dan åkte till jobbet kl 06.20, så var de lika bra att gå upp. Jag är en zombi om jag inte får sova minst 8 h, att plugga med halvdöd hjärna är en utmaning.

Men Daniel har lovat att jag ska få flytta in till helgen igen iaf. :) Sen fortsätter vi med gamla köket. Som jag längtat! :) D har lovat att det ska bli klart till vi fyller (jag är skeptisk, men det är bra om han har tidspress..).

SEN efter det blir det vardagsrum och matsal. Vi är nog inne på sommaren nu i tidsperspektiv, men det är någonting jag längtar till ännu mera. Dock kommer de nog kosta en slant då vi funderar på att byta alla fönster oxå i dessa rummen. Spara, spara... :P

Osså vill jag ha en sånhär. Frågan är bara, hur får man tag på en??
Borde gå att få krusidullerna på någon ram att sätta dit, (har sett företag i utlandet som tillverkar sådana, men inte i Sverige) för Daniel ska såklart mura och göra resten själv. Han ska alltid krångla till det. Jag ville först ha en kamin, men de var tydligen för simpelt för Mr Omständig. :P



I USA kan man köpa lösa sånnahära, men har inte hittat någon i sverige som säljer liknande:




Om någon har tips så skriv de gärna. :)

Nä om man ska ta å käka lite då. See Ya! =)



Så fort de går

Helgen har varit väldigt händelserik och gick otroligt fort.

I fredags åkte alltså daniel med far till sthlm och köpte en bil, så han kom väl hem runt nio-tiden och sen åkte vi över till färnbo för att ta en provrunda och visa upp den. Kom hem igen runt tolv.

Lördagen började tidigt med att köra in ved, ta fram skotern, köra upp den på pick up-flaket, åka till ica och köpa korv, åka och tanka, åka till färnbo, få av skotern, hämta mor och far, få igång deras skoter och sen äntligen kom vi iväg till RALLYT. Fast de blev lite jobbigt då daniel och jag bestämde oss för att vi skulle köra upp skotern på en höjd och sitta där med bra utsikt. Höjden visade sig vara en rishög, och där satt vi fast. Mamma och pappa fick ju roligt iaf. :P
Och vi hade väldigt kul åt dem sedan när vi åkte en vända i skogen och de ramlade av minst fem gånger. =)
Rallyt i sig själv kanske inte var skitkul, mest kallt. Men jag fick en utflykt och grilla korv och massa skratt, så jag var nöjd ändå. :)

Kom väl hem runt 6-tiden och då hade vi åkt utan fläkt i pick upen hela vägen hem då den lägligt la av i färnbo, så daniel for till rolba på en gång för att fixa den. Sen när han kom hem vela han ut och testa fyrhjulsdriften på nytillskottet så då blev de ett par timmar att krypköra i skogen. Jag var Jätteroad. :P Sen vid halv-tolv-tiden åt vi middag.

Söndagen var även den skojjig... Hade tänkt grejja på gården hela dagen så att vi skulle få nånting gjort här, men då ringde dannes föräldrar och undra om vi skulle hänga med till anna och fredrik och fika. Så då blev de STRESS. Jag gjorde rent hos fåren, daniel spättade upp portarna till traktorn (som inte startade iaf, så de var onödigt arbete), sen kom niklas, rally till morbror, fick en höbal och hönsmat, rally hem, och sen till de jobbigaste. Att få upp höbalen på skullen för hand. Uscha, de var inte kul. Tur att niklas dök up lite lägligt så att vi fick hjälp.
Sen blev de raggardusch och faktiskt så blev vi inte jättesena till färnbo. riktigt nöjd. :) Men trött var jag..

Kvällen bjöd på inspektion och tvätt av nybilen på rolba ( Jag tog med mig grejjer så att jag kunde plugga medan han pillade och kollade överallt. Det var ett jättebra ställe att plugga på faktiskt, för av två onda ting var pluggning det bästa i det läget. :P

Ojoj, eloge till den som orkar läsa detta. :P

Det enda som jag ångrar denna helgen är att jag glömde kameran. Jag hade haft så många roliga kort annars! :(


Snö, JIPPI!

Idag vare en sån där vända-sig-åt-andra-hållet-och-dra-täcket-över-huvudet-morgon. Vill ju ha vår och sol!

Jag har hoppats på finväder i morgon eftersom det är rally och vi hade tänkt ta med skotern till färnbo och åkt och kika med mor och far. Grilla korv och kika när de kör, men det blir ju skojjigt värre om det blir snöstorm?? :( Aldrig får man vara glad.. :P

Näe om man ska ta och hugga tag i böckerna i en timme nu då. Fika fåre bli när daniel slutar jobba. =)
Kommer ju ha hela eftermiddan/kvällen på mig att plugga eftersom dan och far åker till sthlm. Mitt fredagsmyyys! :P


Sorgset hjärta

Det är löjligt egentligen, men jag blev lite ledsen nu vid tanken på att mercan kan försvinna ifrån mig i morgon. Daniel ska åka till bilfirma och kolla på en bil och ev byta in mercan direkt. Såå tråkigt, det har ändå varit "min" trotjänare i ialla fall fyra år. Har alltid varit så nöjd med den och känt mig säker bakom ratten. Nog har jag kallat den skrothög många gånger, men den har alltid startat och varit trogen ändå.

Han ska alltså kika på en jättestor bil och jag har svårt att föreställa mig bakom ratten i den. Jag åker ju till Gävle ganska ofta genom skolan och jag vet inte om jag är jätteöverlycklig över att vara störst i stan. Härute är det bra med stor 4-hjulsdriven bil, i stan kan det vara lite i vägen. Dessutom är de ju snart VÅR!

Denna är STOR! (Iaf för mig...)



Men sanningen är att mercan är dannes bil och om han vill köpa en sån där så måste han ju få den. Dock är jag löjligt sentimental över den bilen.

Undra om det är plus eller minus att ha liemannen på bilen??
Hihi, å bilprovningen är jag iaf igenkänd och i går när jag var in och besiktiga den så utropade de direkt. "Oh, kommer du med dödskallebilen?" och "döskallen är här igen!"
Hihi, det är kul att besiktiga då. :) Och igenom gick den oxå, men det var bara för att det var en otroligt snäll besiktningsman som gjorde allt för att få ner mitt HC-värde, och till sist så lyckades han. =)

Motivation eftersökes...

Idag är en jäkla skitdag. Så jävla less på de mesta just nu. Vill lixom ingenting. Igår var jag så taggad efter att ha träffa tjejerna i stan, blir alltid så energifylld efter våra möten och vill inget annat än att hem och plugga.

Idag skulle vara min stora plugg-dag då jag skulle få massssssa gjort. Men jag har bara lyssnat på en föreläsning än så länge och tyckt synd om mig själv. Jag har extremt ont i nacken så kan inte röra huvudet, har fått pissigt resultat på tentan och lär göra om den (det var väntat, men jag blev iaf besviken över att jag var SÅ långt ifrån). Var säkert den där idiot-läraren som rättat, som hade som hobby att berätta för eleverna hur hjärndöa vi är om vi är tvugna att fråga något. Lärare till för att lära ut? Nej inte på högskolan iaf. Lärare= Översittare. Punkt slut.

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!

Ska ta mig en kopp kaffe och hoppas på att huvudet ramlar av av sig själv, så jag slipper amputera skiten...

Nej, nu ska jag sluta vara pessimistisk. Jag har mycket trevliga saker i mitt liv oxå. =) En av dom ska väl komma hem snart. =)

RSS 2.0