Guess what?

Jag pluggar..igen! =) På måndag ska jag göra sista tentan. Och jag ska verkligen försöka klara den på första för är så jäkla less på allt pluggande nu!

Nästa dilemma jag brottas med nu är om och vart jag ska jobba i sommar. Jobba på solängsgården, söka ett jobb inom ekonomi, eller vara mammaledig??? Skitsvårt! Men de lutar mot solängsgården just nu. Måste bestämma mig snart, och jag hatar att ta beslut när jag inte vet vad jag vill. Men någon vecka ska jag ha ledigt med min familj i sommar iaf. :)

Joline och jag ska plugga nu. Hon älskar det.. :P


Lugn fredag

Idag ska vi ta det lite lugnt. Har varit mkt plugg i veckan, men nu är tentan över iaf. Det sorgliga är att jag har en kvar så borde egentligen köra på igen.

Imorgon ska vi på klädbytardag och köpa massa kläder! Hon växer fort nu lillskruttan. :) Och Daniel ska väl äntligen få snickra. Han har tjatat hela veckan, så nu ska väl han få göra det. :P

Han, hon...HEN?!

Varför ska allt bli så extremt jämt? Varför ska man inte få vara tjej/kille, längre utan vi ska se våra barn som könlösa? Är inte det något som förvirrar barnen om något?

Som ni förstår såg jag debatten på kvällsöppet, och kan inte släppa detta. Det kommer ju snart bli aktuellt när Joline ska in på dagis, eller förskola som de heter nu? Har  inte hört att de kör stenhårt på detta här än, utan att det kanske är mer ett stockholmsfenomen, men det kan ju komma hitåt oxå. Jämställdhet, helt okej. Genustrams på barn? Nej, låt dem vara barn! Tycker att man ska berätta för barnen att de är tjejer/killar för det är ett faktum, men sen inte säga vad som är rätt/fel när de leker. Man kan uppmuntra dem att göra det de har lust med utan att benämna dem som hen. Hen, vilket ord. Hoppas de försvinner. Damen på för-sidan genuspedagogik på dagis sa tex att hennes dotter sagt att hon var en hen då hon tagit på sig en spindelmannendräkt fast hon hade snippa. Och vad spelar de för roll om hon säger att hon är en hen, eller en tjej i spindelmannendräkt? I och med det så vart det ju onormalt för henne som tjej att ta på sig en spindelmannendräkt eftersom det är "killigt", och då blev hon en hen. Då har man ju berättat för henne att hon gjort något som hon inte borde som tjej.  

Jag tror liksom en av debattörerna att de kan lägga tio miljoner på detta, men de kommer knappast ha någon effekt egentligen på barnen. Lägg pengarna på något viktigare!!

Nu ska jag ta hand om min lilla sjukling. Var liiite bättre inatt iaf. Var nog bara upp en tre ggr och gav henne saltlösning (inte poppis!), och flyttade upp henne på kuddarna så att hon låg högt med huvudet.

Sen är de väl egentligen bara att slå upp böckerna och försöka få in någonting i huvudet, om det nu är möjligt..


Så kom vi inte undan i år heller...

Alla verkar vara mer eller mindre sjuk just nu. Vi trodde vi skulle klara oss men så vart Joline sjuk igår natt. Ingen feber som tur är men hemskt snorig och trött. Var upp varannan timme hela natten ungefär för hon blev så ledsen när hon inte kunde andas. Och jag kan såklart inte sova heller utan ligger och lyssnar när hon drar snoret fram och tillbaka. Stackarn! Hoppas verkligen att det blir bättre i natt!

Annars är de väl pluggeri jag ska syssla med om dagarna. Men mikroekonomisk analys suger. Så jäkla tråkigt! Ska inte hålla på med företagsekonomi sen iaf! Nu kollar jag på hur ett monopolföretag ska maxiemera sin vinst genom diagram och skit. Tror inte att jag kommer få användning av det... Finns det några monopolföretag för den delen, och om de finns så ska jag inte jobba där! SÅ de så! :P


Onsdag

Bilder ifrån badet förra veckan. Joline verkligen älskade det, så det kommer vi defenitivt göra igen. :)



Olle och Therese badar




Två trötta barn efteråt. :)



Och en bild ifrån söndagen, då vi var och grillade lite korv.



Nu ska de PLUGGAS! Tenta igen på torsdag nästa vecka så de är bara att köra på.


Bästa Torsdagen på länge!

Fm spenderas med Olle och Therese på



Och sen hem och byta om för ikväll ska Daniel få sin julklapp bestående av


och

.

Kan inte bli bättre! Och sen är Daniel ledig i morgon. GUD VA HÄRLIGT!!
Och tack till snälla "momor" och "morfar" som ställer upp med barnpassning och skjuts! =)


De avgjorde saken.

Eftersom jag är grymt lättövertalad så kommer den bli kvar med bilder och uppdates om framförallt mitt lilla hjärta. :) Har kommit fram till att det är ju faktiskt kul att ha allt kvar.

Idag var vi till kyrkis, och Joline tyckte att det var hemskt kul med alla bebisar och att få dansa och sjunga. Sen åkte vi till färnbo, fick mat av mamma, och sedan semlor hos farmor och farfar. Så härligt! Hämtade upp Danne när han slutade jobba och åkte sen till ica och hämtade ut våra fårskinn som äntligen kommit. Nu är det matdax igen så ska snart ta mig i kragen. Man måste bara vila ett slag när man flängt runt hela dagen. Så mkt att komma ihåg när man ska åka någonstans. Både Joline och Mille kräver lite tankeverksamhet. Idag glömde jag tillexempel haklapp och mugg. men allt går att lösa. =) (Dessutom blir man lite trött i ryggen av allt kånkande..)

Men nu så lär de göras mat känner jag!


Ja, så var de ett tag sen igen...

Det var ett tag sen, för de känns inte som jag har något att berätta, fast ändå så händer jättemkt... Känns konstigt att så många får insyn i mitt liv, fast jag inte har någon koll på vilka ni är. Det uppstår en konstig känsla när folk säger, "jag lästa på bloggen din att..". Iaf av sånna som jag inte känner så bra. Känns tråkigt oxå om bloggen ska få spegla vem jag är, för det är inte mkt som skrivs här som egentligen betyder någonting.

Lägga ned eller ej, det var frågan...


RSS 2.0