Så sugen på påskgodis!

Ska nog åka och kika om jag kan hitta på något ägg och lite godis. Så kan jag gömma ett varsitt åt mina karlar sen, få se vem som hittar sitt först. (Gissar på mille!) ;P
Daniel kan ju behöva lite uppmuntran då han lär jobba över sex timmar i veckan. Och jag behöver nog oxå uppmuntras lite som blir utan honom i sex timmar extra i veckan. :P

Igår fick jag lax på södra brunn och Daniel åt fläskfile och potgratäng. Så jäkla gott! =) Vi var där för att "träffa" Joanne (Tror jag hon hette...Oopps!) haha, våran släkting från Kanada som kikar förbi vart femtonde år. Men vi fyllde upp hela Södra Brunn så blev bara till att hejja på henne.

Sen kom Kalle förbi och prata lite. Tror vi får besök i snitt varje dag nu och jag väljer att tro att vi är otroligt intressanta, och inte att alla egentligen vill titta på våra söta lamm... :P På onsdag skulle Joanne(?) antagligen komma och kika på dem. Får se hur de går med Englishkan då. :P




Still alive!

Äldsta tackan är fortfarande kvar och mirakulöst nog så verkar hon bättre idag. Hoppas, hoppas, hoppas!

Ikväll ska vi till Södra Brunn och äta. :)

Annars inget nytt, tror jag.. :P


Orkar inte mer nu!

Vår äldsta tacka kommer troligen att få lämna in idag, och de känns så jävla hemskt! Jag vill inte ha djur längre, de är inge kul när de bli sjuka. Hon har varit dålig ända sedan i söndags när hon fick sina tre små, men idag var de värst, hon orkar inte ens resa sig.

Jobbigast kommer de bli när barnen ropar efter henne, och inte får något svar... Ingen värme, ingen mat...

Så besättningen krymper nu. Har ung-tackan, 5 lamm och baggen kvar. Vill inte, VILL INTE!!!!!!!! 

På promenad

Som om vi inte hade nog med problem med fåren, så kom Baggen travande i trädgården för en stund sedan.
Kul med djur nästan jämt... Så blev till att locka tillbaka honom till hagen med ett äpple. Lyckades faktiskt, eftersom det är en favorit. :)

Annars är det pluggning som gäller mellan nappningarna. Och ikväll ska Daniel och jag åka och handla lite saker i hemlingby. Han jobbade till tio igår så kände mig så ensam hela dagen. Känns nästan lyxigt att ha en karl som kommer hem kl 4 nu. :)

Nu Kaffe! :D

Tisdag

I morse fann jag att ett av våra lamm dött under natten. Även om vi bara haft dem i två dagar kan jag inte sluta gråta. Man har nappat och tagit hand om dom men ändå så dog den. Man tänker på vad man kunde gjort annorlunda. Det är ju första gången för oss, och jag är i ett lite känsligt läge just nu så de känns inte alls kul. Fast jag vet att detta inträffar, inget att haka upp sig på egentligen. Värre är att tackan inte verkar må bra, och vad gör man då?? Önskar jag visste nånting!

Tuff helg!

Det började i torsdags, kl halv elva på kvällen då tre små lamm kom till världen. Eftersom det är våran första lammning var man ju lite nervös, men allt verkade gå bra, tills tackan vägrade låta dem dia. Jippi! Hon fick egen box och vi tvingade henne att ge dem lite mjölk iaf och frammåt ett på natten så gick hon med på att en unge fick dia.

Dagen efter var vi ut vid fem på morgonen och kollade till dem, men jag hade ju ingen mjölkersättning hemma så kunde inte göra så mycket. Blev rally till granngården när de öppnade och inhandlade lite grejer. Sen blev de en massa matning med nappflaskan.

Vi hoppades då på att våran andra tacka inte skulle få så många lamm, så hon skulle kuna adoptera dem som ung-tackan inte vela ha. Men tji fick vi, igår morse trillade det ut tre lamm till. Så från tors-sön utökades vårat fårantal från 3 till 9. Helt sjukt! Men de är jättesöta allihopa så har i stort sett bott därute i helgen. :P Nu verkar allt gå bättre iaf och lammen verkar få mat, för de är nästan aldrig sugen på ersättning något mera. :)

+ att vi i lördags kväll var och hämtade mamma och pappa och ett gäng i sandviken vid 12-tiden, så man var liite trött igår, men inatt har man fått sovit ut iaf! :)

En dag gammal



Gulligaste


 

 


Less på att vara hemma!!!

Åhh, jag vill ut. NU! Träffa folk!
Otroligt nog har jag en bil så jag ska verkligen ut på kaffe-turne idag! Frågan är bara vart man ska åka? Alla råkar ju ha någonting som kallas ett liv, och jobb! Dame..
Rattar nog mot färnbo. Det är en bra kaffe-by! :P


Zzzzzzz......

Kan jag känna av pollen kanske? Trött som sjutton, kan nog sova dygnet runt... :P Men det är ju för härligt att våren är på g så klagar inte. :) Lär väl åka till apoteket och inhandla lite mediciner om de blir värre, förra året klarade jag mig faktiskt helt utan men i år kanske man inte har samma tur.

Jag är så shopping-sugen nu så de är sjukt! Ibland får jag sådana ryck, vill handla och förändra här hemma. Göra vårfint! Har inte hunnit gjort fint i nya vardagsrummet heller. Såklart finns det dock ett stort men, jag har ingen bil och jag tänker inte gå till valbo direkt... :P Fast till slut har Dan iaf satt batteriet till pick-upen på laddning så i slutet av veckan kanske jag kan få åka och inhandla lite gardinstänger, gardiner och krims-krams. :)

Nya kurser

Idag startar jag två nya kurser. Microekonomisk analys och finansiell analys, och de är de sista innan sommaren, så nu gäller det att ligga i in i det sista. :)

Helgen gick fort som vanligt. Vi höll på med DeSoton heeela lördagen utan att det blev jättebra så måste nog upp till rolba och skruva lite till. (Daniel skruvar och jag gör det jag kan..) Ställde dock på henne igår så nu är det fritt fram att köra helt lagligt, men våran planerade första tur blev inställd pga det "fina" vädret! :( Blev massa filmer och soffläge istället.

Nu hoppas jag på finare väder så att lervällingen torkar upp någon gång!

RSS 2.0